Regler og retningslinjer - Multirotor

UAS Sport Danmark benytter sig af de internationalt anerkendte FAI regler for F3U flyvning.

Reglerne kan downloades fra FAIs hjemmeside her.

Videosender

Se specielle krav til antenner nedenfor.

Det er tilladt at gøre brug af både TBS Unify ImmersionRC Tramp og AKK X2.

Vær dog opmærksom på, at der gælder særlige krav omkring brugen af en TBS Unify VTX.

Under hele ræset er du selv ansvarlig for at din VTX ikke bliver tændt uden tilladelse fra løbsledelsen. Du skal straks efter uheldet kontakte løbsledelsen, hvis dette skulle ske. Der kan være tale om en diskvalificering, hvis en VTX bliver tændt uden tilladelse. Ligeledes skal du informere løbsledelsen, hvis din VTX begynder at sprede signalet.

Bruger du en TBS Unify VTX, skal du være fortrolig med måden din VTX fungerer på. Løbsledelsen eller UAS Sport Danmark kan ikke yde hjælp til opsætning og kontrol af disse. TBS Unify skal sættes i Pitmode inden brug på pladsen. Benytter du dig ikke af TBS Unify Race edition, men en anden TBS Unify version, skal du ved hjælp af LUA scripts eller OSD setup have sat din VTX i Pit mode, såeldes at den ikke sender signal, når batteriet tilsluttes.

Det er pilotens eget ansvar at dronen er placeret på korrekte kanal og ikke forstyrrer andre piloter. Opfyldes dette ikke, kan piloten diskvalificeres. VTXen må yderligere på intet tidspunkt transmittere med et kraftigere signal end 25mW.

Der vil være VTX til udlån hele weekenden mod et depositum på 400kr som refunderes ved returnering af enheden i fungerende stand efter eventet. Her er tale om ImmersionRC Tramp, som løbsledelsen kan kontrollere sendestyrke og kanal på.

Det er også tilladt at benytte sin egen Tramp HV, men kun i race mode (25mw).

Alle VTX’s skal køre maksimum 25mw og have adgang til R1-R8.

Timingsystem

DDN18 bruger i år et helt nyt timingsystem fra ImmersionRC. Det er gennemtestet ved flere lejligheder og virker efter hensigten.

Det påkrævet at bruge en af de godkendte antenner/designs. Listen er lavet ud fra de antenner som har en axial ratio på over 0.6.

Antenner med lav axial ratio spreder transmissionen over et bredere spektra jo længere væk din quad er. Det betyder at du selv har dårligere signal, og at det potentielt spreder sig over på andre kanaler.

Hjemmebyggede antenner er ikke godkendt til brug ved DDN/Timingsystemet

Listen her kan opdateres uden varsel

Godkendte antenner:

Video Aerial Systems:
-Airblade
-Airscrew
-Mad Mushroom
-Cyclone
-Race Spec
-Dura-Spec

Team Black Sheep
-Triumph

Immersion
-Spironet

Lumenier
-Axii

Menace RC
-Raptor